Psychologisch onderzoek

Een psychologisch onderzoek heeft een breed scala aan onderzoeksgebieden zoals werving en selectie van personeel, gezondheidszorg, bij rechtszaken, intelligentie, leerstoornissen en bij beroeps- en studiekeuze. Daarbij worden uiteenlopende hulpmiddelen zoals tests, vragenlijsten, interviews en rollenspelen gebruikt. LLO-ROTONDE biedt in deze afslag diensten aan die kunnen helpen in LevensLange Ontwikkeling.

Selectie- en ontwikkelonderzoek

Bij een selectie-onderzoek gaat het om jouw geschiktheid voor een specifieke functie. Wat jij presteert op zo’n assessment wordt afgezet tegen specifieke functie-eisen en/of tegen de prestaties van andere kandidaten. Bij een ontwikkelonderzoek wordt gekeken naar je sterke en nog te ontwikkelen punten met betrekking tot mogelijke toekomstige functies, gevolgd door een ontwikkeladvies.

Beide vormen worden vaak gecombineerd. Je komt voor een selectie-assessment maar je krijgt ook ontwikkeladviezen. Daar is niets op tegen zolang het maar duidelijk is wat het antwoord is op de door jou gestelde vraag.

Psychologisch onderzoek

Een psychologisch onderzoek, gericht op studie of beroepskeuze geeft een verdiept inzicht in je keuzes en haalbaarheid van een studie of loopbaan. Zo kan een dergelijk onderzoek inzicht geven in je stressbestendigheid, vasthoudendheid, mentale wendbaarheid en weerbaarheid maar ook in je fysieke (on)mogelijkheden voor een studie of beroep. Dat laatste heet dan een motorisch onderzoek.

Bij het loket van deze afslag word je desgewenst geholpen bij de keuze van de voor jouw best passende psychologisch onderzoeksbureau.