Opleidingen

Je kan samen met je loopbaanadviseur besluiten dat een opleiding een volgende stap in je loopbaan mogelijk maakt. Er zijn echter zeer veel opleiders en wij kunnen je helpen een keuze te maken. Je kan dan kiezen uit leren op de werkplek, of een opleiding. Beiden hebben voor- en nadelen, via de Rotonde kun je daar een keuze in maken.

Leren op de werkplek

We beginnen met de eerste keuze. Wil je leren op je werkplek of wil je een opleiding volgen. Leren op je werkplek heeft vele voordelen. Het is vrijwel altijd onder werktijd, je doet het met je collega’s, je werkgever hoeft geen zware vervangingskosten te dragen omdat jij er niet bent. Maar ook een enkel nadeel. Het werk gaat door en de verleiding bestaat om dat ten koste te laten gaan van je leertraject.

Opleidingen

Opleiden heeft ook zijn voordelen. Je staat buiten je organisatie en dat helpt je met het krijgen van inzichten buiten die organisatie. De kans op tunnelvisie is dan klein omdat subjectiviteit vrijwel is uitgesloten. Je leert andere mensen kennen en je zou zo maar eens nieuwe inzichten mee naar je werk kunnen brengen. Nadelen zijn er ook, al was het maar de vrije tijd die dit van je vraagt. Het moet ook passen in je privé-agenda.

Bij het loket van deze afslag word je desgewenst geholpen bij de keuze van de voor jouw best passende richting.