Hoe werkt LLO-rotonde en MijnKluis

Vul je Portfolio aan met gebruik van de rotonde. Als je op ‘Mijn rotonde’ bent dan tref je daar een aantal afslagen aan die allemaal van betekenis zijn als je je verder wilt ontwikkelen. Bij zo’n afslag zit je niet op eenrichtingsverkeer.

Hieronder lopen we ze een voor een na.

Algemene informatie

Llo-rotonde heeft veel te bieden en we kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je er je weg moet zien te vinden. Bij deze afslag kun je chatten met een ondersteuner, FAQ’s vinden, uitleg over de verschillende afslagen, opleidingsmogelijkheden om je verder te verdiepen in jouw ‘Mijn Kluis’. Hier tref je ook informatie over hoe jouw werkgever te overtuigen van het nut van llo-rotonde, niet alleen voor jou maar ook voor hem! Tenslotte zijn hier alle beroepsstandaarden te vinden waar je je mogelijkerwijs op zou willen richten. Dit kunnen branche-, beroepsstandaarden, en mbo- en hbo-standaarden zijn.

Begeleiding

Leren doe je niet alleen. In ‘Mijn rotonde heb je misschien je leernetwerk al georganiseerd en werk je al met andere mensen samen. Op de afslag Begeleiding kun je op zoek naar professionele steun. Ben je op zoek naar een mentor, een coach, een persoonlijk begeleider. Op deze afslag krijg je toegang tot kleine en grote bedrijven die kwalitatief hoogwaardige begeleiding kunnen bieden. Mensen met verstand van zaken die jou op de meest effectieve manier, met een volledig op jou passende aanpak ondersteunen. Deze afslag heeft ook een loket waar je met je vragen terecht kunt om tot de voor jou beste begeleider te komen.

Branche- en beroepsverenigingen

Om meer te weten te komen over een branche of beroepsvereniging, over de daar geldende regelgeving, cao-afspraken, beroepsontwikkelingen, etc. kun je bij deze afslag te rade gaan. Hier kun je je oriënteren, advies inwinnen over de kans op werk.

Employability initiatieven

Regionaal en lokaal zijn er veel initiatieven die mensen willen helpen aan werk. Wil jij weten welke initiatieven in jouw omgeving genomen worden, dan kun je met je vragen hier terecht.

Loopbaanadvies

Je staat op een knooppunt in je leven en de keuze voor een andere beroepsrichting is een uitdaging voor je. Op deze afslag kun je terecht voor loopbaanadvies. Dat kan met een digitale test, een interview of een uitgebreid talent- en belangstellingsonderzoek. Welke loopbaanadviseur voor jou de beste is, is een vraag die je aan het loket bij deze afslag kunt stellen. Daar word je verder geholpen naar de soort van loopbaanadvies die het beste bij jou past.

Opleidingen

Het kan zomaar zo zijn dat je weet waarin je opgeleid moet worden. Uit het enorme aanbod aan opleidingen dat Nederland rijk is, is het nog een heel gedoe de best passende opleider te vinden. En wat is voor jou een best passende opleider? Ook deze afslag biedt een loket waar je met deze vragen terecht kunt. Je wordt geholpen met de selectie van de voor jou beste opleider. Iedere opleider die door dit loket wordt aangeboden of die je er rechtstreeks vindt, is een door NRTO gecertificeerde aanbieder. Particuliere aanbieders zijn uiterst servicegericht en bereid tot het leveren van individueel maatwerk, zowel op inhoud van de leerstof als op het moment dat past in jouw agenda als de plaats.

Subsidiekanalen

Voor niets gaat de zon op, en ook het llo-rotonde abonnement is niet gratis. Diensten die je via de rotonde wilt betrekken, kunnen zelfs kostbaar zijn, denk aan coaching, validering of opleiding. Dan is het goed te weten welke mogelijkheden tot subsidie jij of je werkgever hebben. Die informatie vind je hier. Rechtstreeks, of via tussenkomst van een loket waar je met al je subsidievragen terecht kunt.

Vacatures

Deze afslag biedt vacatures, maar ook een digitale tests om te zien bij welke vacatures jij past. Ook dienstverleners als uitzendbureaus en recruiters tref je hier aan. Allen voldoen aan kwaliteitseisen zodat deze betrouwbaar zijn. Ook vind je hier een loket waar je met je sollicitatievragen verder geholpen kunt worden.

Validatie

  • Je hebt kennis en ervaring opgebouwd in een bepaald beroep, maar beschikt niet over de juiste papieren om dat formeel uit te mogen oefenen.
  • Je wilt van baan veranderen of aanmerking komen voor een opdracht in een andere branche of ander niveau en kan niet aantonen over welke competenties je al beschikt.
  • Je zoekt een (aanvullende) opleiding of training die past bij jouw aantoonbaar niveau en je weet niet precies waar jouw kennis en kunde aansluiten.
  • Je hebt getuigschriften en (buitenlandse) diploma’s en certificaten waarvan je niet weet wat de waarde ervan is voor je beroepsuitoefening.
    Bij deze afslag kun je met dit soort vragen terecht. Er is een breed scala aan diensten die jou kunnen helpen in de erkenning van wat je weet en kan. Van een QuickScan tot met een Ervaringscertificaat met een diploma-advies.
    Je kunt op deze afslag ook rechtstreeks door naar een geaccrediteerde EVC-aanbieder of psychologisch testcentrum.